ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat cu ambasadorii Republicii Moldova despre prioritățile politicii externe

14:30 | 18.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la reuniunea anuală a ambasadorilor, găzduită de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Șefa statului le-a vorbit diplomaților despre realizările pe care le-a obținut țara noastră, în ultimul an, în domeniul politicii externe, și despre rolul pe care îl au ambasadele noastre pentru a amplifica și multiplica aceste rezultate. Președintele Maia Sandu a menționat că realizarea majoră a acestui an este obținerea statutului de țară candidată la UE, care aduce deja beneficii pentru oamenii din Moldova.

Este vorba de extinderea cotelor de export la produsele agricole; de liberalizarea temporară a transportului marfar rutier prin UE; de asistența pentru sectorul energetic și cel al apărării.

De asemenea, Maia Sandu a spus că de îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene, dar și de felul în care vom ști să ne promovăm țara, depinde cât de repede vom începe negocierile de aderare. Astfel, integrarea europeană trebuie să fie un dosar permanent și o preocupare zilnică a misiunilor noastre diplomatice, împreună cu promovarea intereselor diasporei moldovenești și cu diplomația economică, alte două priorități care trebuie să domine agenda diplomatică.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!