ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 40 de platforme modulare pentru colectarea deșeurilor vor fi amenajate în capitală

12:20 | 19.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Peste 40 de platforme modulare pentru colectarea deșeurilor menajere vor fi amenajate în sectoarele capitalei. De acestea vor beneficia locatarii din peste 60 de blocuri de locuințe, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, platformele sunt de trei tipuri: din două containere, din trei și din patru containere. Platformele pentru gunoi vor fi confecționate din metal. Pe partea de sus a carcasei va fi inscripția „deșeuri reciclabile" și „deșeuri biodegradabile".

Totodată, urmează a fi efectuate lucrări de nivelare/compactare a terenului și așternere a unui strat de fundație din piatră spartă. Spațiul unde urmează a fi amplasate containerele va fi pavat și va fi de tip închis.

Agentul economic care va executa lucrările a fost selectat în bază de concurs. Suma investită pentru achiziționarea și instalarea platformelor este de peste 4,3 milioane de lei (aproximativ 215 mii de euro).

Anul trecut, au fost instalate 55 de platforme modulare pentru colectarea deșeurilor menajere pentru 58 de blocuri de locuințe.

Foto: chisinau.md

img22006256

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!