ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful Procuraturii Anticorupție a prezentat prioritățile instituției pentru următoarea perioadă

12:41 | 19.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Drăgălin, a susținut astăzi o conferință de presă, în care a prezentat situația din Procuratură, dar și prioritățile instituției pentru următoarea perioadă, comunică MOLDPRES.

Șeful de la Anticorupție a menționat că își dorește ca instituția să devină o autonomie funcțională, iar procurorii vor lupta cu corupția mare și vor lua în vizor nu doar foști, ci și actuali funcționari și demnitari.

”Noi ca instituție trebuie să avem destul curaj să investigăm persoanele cu cea mai mare putere din țară, foști, dar pentru mine mai important, actuali. Aceștia sunt chiar și procurori, judecători, ofițeri, politicieni, din opoziție sau de la putere. Trebuie să descurajăm corupția în sistemul judiciar, în Parlament, Guvern, la conducerea partidelor politice, dar și în cadrul consiliilor municipale și raionale”, a spus Drăgălin.

Ea menționat că instituția trebuie să devină mai transparentă, chiar dacă legea prevede unele restricții, acestea trebuie revizuite.

Veronica Drăgălin a declarat că, de la preluarea la 1 august a funcției, a avut întâlniri cu majoritatea angajaților și cu directorii CNA, al SIS, cu șeful SPIA al MAI, cu parteneri de dezvoltare, societatea civilă, experți externi.

Foto: jurnal.md

img22006261

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!