ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii anunță un sfârșit de săptămână senin şi canicular

14:53 | 19.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Valori termice până la 33 grade Celsius, fără precipitații, a anunţat Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) pentru următoarele zile, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, sâmbătă, 20 august, se prevăd temperaturi încadrate între 28-33 grade Celsius, mai cald fiind tradiţional în sudul ţării.

Aceleaşi tendinţe meteorologice se vor menţine şi duminică, 21 august, însă de luni, ploile ar putea reveni în regiunile de centru şi nord.

Astăzi, creştinii ortodocşi de stil vechi marchează sărbătoarea "Schimbarea la Faţă a Domnului", care aduce şi o transformare în natură. Potrivit credinţei din popor, de „Probajne” păsările migratoare se pregătesc să plece, iar insectele și târâtoarele îşi caută adăpost în pământ, pentru perioada rece. Dacă de „Schimbarea la Faţă” vremea este însorită, toamna va fi una roditoare şi îmbelşugată, iar dacă plouă, toamna va fi mohorâtă.

Foto: unsplash.com

img22006267

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!