ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două instituții medicale vor fi dotate cu echipamente performante cu suportul Japoniei

18:11 | 19.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Două instituții medicale vor fi dotate cu echipamente performante datorită suportului Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, contractele de grant au fost semnate astăzi la sediul Ambasadei Japoniei în Republica Moldova.

Astfel, Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii va fi dotat cu echipament ecografic, care va fi folosit atât pentru diagnosticare, cât și pentru tratamentul antispastic, ghidat ecografic, metodă folosită în premieră în țara noastră. La fel, Spitalul Raional Comrat „Isaac Gurfinkel” va fi utilat cu instrumentarul necesar pentru distrugerea deșeurilor medicale.

Valoarea totală a proiectelor constituie 142 892 de dolari.

Foto: Ambasada Japoniei

img22006269

img22006269

img22006269

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!