ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Moldova are nevoie de susținerea tuturor - și a celor de-acasă, și a celor plecați peste hotare”, a declarat Maia Sandu

08:06 | 20.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit ieri cu cetățenii din diasporă veniți acasă cu prilejul Zilelor Diasporei 2022, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

„I-am salutat cu mult drag astăzi pe concetățenii noștri care participă la Zilele Diasporei 2022. Deși sunt stabiliți cu traiul peste hotare, ei nu uită de Moldova și se implică activ în dezvoltarea ei. Le-am mulțumit pentru susținerea schimbărilor de acasă, pentru susținerea procesului de integrare europeană și pentru solidaritatea față de cei care au nevoie de ajutor”, a subliniat Președintele țării.

În acest context, Maia Sandu a menționat că, de la începutul războiului din Ucraina, mii de cetățenii moldoveni au trimis ajutoare pentru refugiații ucraineni și că, de mulți ani, diaspora susține, prin diferite programe, oameni din categoriile vulnerabile din țară.

„În ultimul an, Guvernul a semnat mai multe acorduri bilaterale privind asigurarea securității sociale, evitarea dublei impuneri, recunoașterea diplomelor de studii sau facilitarea obținerii permisului de conducere. Negociem asemenea acorduri și cu alte state. Am redus taxele consulare pentru serviciile prestate în afara țării și lucrăm la digitalizarea lor. Iar cei care doresc să revină acasă își vor putea repatria bunurile cu scutire de taxe, potrivit legii repatrierii, votate recent de Parlament”, a spus șefa statului.

Pe final de discuție, ea le-a transmis tuturor celor prezenți că sunt așteptați și bineveniți acasă. „Îi așteptăm să revină ca să fie alături de cei dragi. Moldova are nevoie de ajutorul, talentul, viziunea și experiența tuturor - și a celor de-acasă, și a celor plecați peste hotare. E important să ne păstrăm încrederea unii în alții, să continuăm să fim solidari și să lucrăm împreună, cu răbdare și perseverență, ca să transformăm țara noastră într-o casă primitoare pentru oamenii ei”, a mai spus Președintele Maia Sandu, la întâlnirea cu cetățenii din diasporă.

Foto: Președinție

img22006273

img22006273

img22006273

img22006273

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!