ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IFAD va oferi granturi pentru adaptare la schimbările climatice în agricultură

09:35 | 22.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Proiectul de Reziliență Rurală, finanțat de Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD), a anunţat că continuă Apelul III de depunere a solicitărilor de grant la finanțarea măsurilor de adaptare a sistemelor de producție agricolă la schimbările climatice. Apelul de granturi va fi deschis pe parcursul anului curent până la epuizarea resurselor financiare, transmite MOLDPRES.

„Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor (UCIP) IFAD acordă suport financiar producătorilor agricoli sub formă de grant pentru implementarea inițiativelor de adaptare la schimbările climatice în activitățile agricole. Pentru întreprinderi/persoane fizice înregistrate - până la cinci mii de dolari per beneficiar. Pentru cooperative - până la 15 mii de dolari per beneficiar”, indică instituţia.

Pentru a fi eligibile, acestea trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să activeze cel puțin un an; să dispună de terenuri care nu depășesc 25 ha; să nu aibă datorii la buget și să dispună de surse financiare suficiente pentru asigurarea contribuției proprii care constituie 70% din costul investiției pentru persoane fizice și 50% pentru cooperative. Solicitanții vor completa o cerere de finanțare, care poate fi descărcată de pe pagina web a UCIP IFAD.

Proiectul de Reziliență Rurală, finanțat de Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii, prin intermediul Programului de adaptare pentru micii producători şi implementat de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor IFAD este conceput pentru a îmbunătăți condiţiile de viaţă ale populației din zona rurală, a reduce sărăcia prin consolidarea rezilienței la schimbările climatice şi a îmbunătăţi oportunităţile economice.

Colaborarea dintre Republica Moldova și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii a început în 1999. Până în prezent, fondul a sprijinit în ţara noastră proiecte, beneficiarii cărora sunt peste 130 de mii de persoane. În Moldova, asistența IFAD vizează îmbunătățirea veniturilor și condițiilor de trai ale oamenilor din mediul rural. Activitățile sunt destinate micilor proprietari, fermierilor, producătorilor de animale la scară mică, femeilor din mediul rural, tinerilor din diferite zone ale țării ş.a.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!