ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Teleradio-Moldova” a semnat un memorandum de înţelegere cu radiodifuzorul public din Georgia

12:51 | 22.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Directorul general al Companiei „Teleradio-Moldova”, Vlad Țurcanu, şi omologul său de la radiodifuzorului public din Georgia, Tina Berdzenishvili, au semnat astăzi, la Chişinău, un memorandum de înțelegere ce se înscrie în reforma teleradiodifuzorului naţional din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

„Georgia ne va transmite un proiect arhitectural modern, după care la Tbilisi s-au construit noi sedii şi studiouri. Acest proiect este parte dintr-un program complex de reformare şi renovare a Companiei „Teleradio-Moldova”, pe care planificăm s-o realizăm împreună cu partenerii externi”, a declarat la evenimentul de semnare a documentului Vlad Ţurcanu.

Potrivit sursei citate, noul sediu prevede birouri, studiouri, un modul separat modern, şi care va avea o suprafaţă de circa nouă mii de metri pătraţi. Proiectul urmează să fie implementat în 30 de luni, costul acestuia fiind de 17 milioane de euro, fără echipament. „Utilajul va fi procurat ulterior, din fonduri proprii şi de la donatori”, a explicat directorul general al Companiei „Teleradio-Moldova”.

Radioteleviziunea georgiană se află de trei ani într-un asemenea proces de reorganizare, timp în care a reușit să pună în aplicare o formula modernă de organizare editorială, care cuprinde între altele un sistem integrat de știri TV, radio și multimedia. “Pentru a-și îndeplini misiunea publică de a transmite emisiuni de educare, culturale și distractive, pentru a fi reprezentativă pentru întreaga societate, pentru a se dezvolta ca o entitate în care să se regăsească toate grupurile din societate, televiziunea publică georgiană încurajează și finanțează producții ale studiourilor independente cu care își completează grila de emisie”, a specificat Vlad Țurcanu.

El a subliniat că există o similaritate considerabilă între problemele și soluțiile aplicabile între cei doi radiodifuzori publici din Georgia și Republica Moldova. 

img22006303

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!