ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grupul de Acțiune Locală „Lunca Prutului de Jos" din Cahul a anunţat apel de finanţare

09:47 | 25.08.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Lunca Prutului de Jos", care activează în localitățile Crihana Veche, Manta, Vadul lui Isac, Colibași, Brânza, Văleni, Slobozia Mare, Câșlița Prut, Giurgiulești, din raionul Cahul, a anunțat Apelul de finanțare în cadrul programului LEADER pentru antreprenori, reprezentanți ai sectorului public și sectorului civic. Termenul limită de depunere a dosarelor este data de 15 septembrie, transmite MOLDPRES.

Prin acest apel, GAL-ul își propune să susțină ideile de dezvoltare a localităților din microregiune. 

Granturile nerambursabile oferite de către GAL variază de la 100 mii de lei (cinci mii de euro) până la 200 mii de lei pentru proiectele individuale și între 200 mii și 300 mii de lei pentru proiectele investiționale implementate prin asociere.

Grupul de Acțiune Locală „Lunca Prutului de Jos" a fost creat în anul 2018 și a finanțat peste 50 de micro-proiecte care contribuie la dezvoltarea locală, precum: renovare cramă de vinuri; achiziționare de echipament pentru cofetărie, brutărie; dotarea și amenajarea pensiunilor; dotarea și amenajarea spațiilor  de producere a brânzei, kavarmalei; amenajarea muzeului din localitate; crearea spațiilor de recreere pentru copii etc. 

Programul LEADER este un instrument de subvenționare a Grupurilor de Acțiune Locală administrat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare și implementat de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, cu sprijinul Rețelei Naționale LEADER in Moldova și Solidarity Fund PL in Moldova, precum și de partenerii de dezvoltare: European Union in the Republic of Moldova, Polish aid Moldova și Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională Moldova. 

Foto: GAL „Lunca Prutului de Jos"

img22006378

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!