ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Focarele de boli ale animalelor vor fi disponibile publicului pe o hartă interactivă

14:33 | 25.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a creat o aplicație web care va pune la dispoziția publicului larg informațiile actualizate despre focarele active de boli ale animalelor oficial notificabile, transmite MOLDPRES.

„Această aplicație va asigura informarea promptă despre izbucnirea focarelor de boli ale animalelor, și va ajuta astfel medicii veterinari și fermierii să cunoască mai bine situația epizootică din țară și să aplice măsurile de precauție necesare pentru o protejarea mai bună a animalelor din ferme, precum și din exploatațiile nonprofesionale”, indică ANSA.

La fel, informațiile prezentate prin intermediul acestei aplicații vor asigura accesibilitatea serviciilor veterinare din țările partenere la informațiile privind situația epizootică din Republica Moldova și va facilita astfel luarea deciziilor privind mișcarea animalelor sau a produselor de origine animală.

Harta Focarelor Active de Boli ale Animalelor Oficial Notificabile poate fi accesată pe:  https://ansa.maps.arcgis.com/.../interactiv.../index.html...

Foto: ANSA

img22006388

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!