ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost identificate proiecte moldo-române în domeniul agroindustrial

11:23 | 09.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a avut ieri o întrevedere cu ministrul Economiei din România, Florin Marian Spătaru. Oficialii au identificat proiecte comune ce ar spori cooperarea bilaterală în domeniu, transmite MOLDPRES.

„Discuțiile s-au axat pe identificarea unor proiecte comune care ar spori cooperarea bilaterală privind procesarea alimentară, segment considerat prioritar pentru economiile ambelor state”, precizează Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

Vladimir Bolea și-a expus viziunea de dezvoltare a industriei de procesare în țara noastră, în contextul transformărilor tehnologice și ținând cont de tendințele globale. În acest sens, ministrul român al Economiei a declarat că Republica Moldova poate miza pe sprijinul României de a dezvolta, în comun, proiecte de business în acest sector.

Părţile au trecut in revistă și provocările logistice cu care se confruntă exportatorii de produse agroalimentare, confirmând importanța portului Constanța în rețeaua europeană de transport și în vederea realizării activităților comerciale.

Foto: MAIA

img22006745

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!