ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele fără experiență de muncă pot beneficia de un stagiu profesional

12:32 | 09.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Persoanele fără experiență de muncă pot beneficia de un stagiu profesional. Acestea se pot adresa la subdiviziunile Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) pentru a fi ghidați în procesul de instruire, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful Centrului Apel și Comunicare al ANOFM, Elena Coban, a menționat că șomerii fără vechime în muncă în profesia deținută pot beneficia de un stagiu profesional cu o durată de până la patru luni, în funcție de meserie. În această perioadă, persoana va dobândi abilitățile practice. „Programul privind stagiul profesional a fost lansat în anul 2019. De atunci, 418 persoane au fost ghidate în procesul de instruire. Stagiul profesional se realizează în unitățile publice sau private, care au informat subdiviziunile teritoriale ale ANOFM despre disponibilitatea de participare în program”, a spus Coban.

Totodată, șomerul ce realizează stagiul profesional poate beneficia de: bursă lunară neimpozabilă în cuantum de 15% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, compensarea cheltuielilor de cazare în proporție de 20% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent și acoperirea cheltuielilor de transport, în cazul direcționării șomerului la cursuri de formare profesională în altă localitate decât cea în care își are domiciliul.

Conform ANOFM, la începutul acestui an, la subdiviziunile agenției erau înregistrați 17 572 de șomeri, în prezent numărul acestora este de 11 763 de persoane.

Foto simbol

img22006751

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!