ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița a vizitat Incubatorul de Afaceri din orașul Călărași

16:39 | 09.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Aflată într-o vizită de lucru la Călărași, prim-ministrul Natalia Gavrilița a vizitat Incubatorul de Afaceri din oraș, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

În cadrul acestui incubator activează astăzi 42 de companii cu prezență fizică și alte două în mod virtual, care au diverse tipuri de activitate, de la producerea tapițeriei auto, a huselor pentru instrumente muzicale și hainelor pentru copii până la îmbutelierea uleiurilor de levănțică, fabricarea produselor de patiserie și a sosului de ardei iute Tabasco. Grație acestei investiții, în raionul Călărași au fost create 150 de locuri de muncă. 

Șefa Guvernului a apreciat rezultatele remarcabile înregistrate de companiile găzduite de Incubatorul de Afaceri și a încurajat investitorii să continue să-și dezvolte businessul la scară largă.  

„Una din prioritățile noastre rămâne a fi identificarea mecanismelor de susținere a businessului în ajunul perioadei rece a anului, să stabilim politici foarte clare privind eficientizarea consumului de gaze. Dar, în timp ce ne confruntăm cu tot genul de crize și facem rezerve de gaze naturale și de păcură, echipa guvernamentală este implicată activ în lansarea instrumentelor prin care să creștem și să ne dezvoltăm ca țară în toate domeniile. În acest sens, vă încurajez să analizați programele Organizației pentru Dezvoltarea Afacerilor, care și-a diversificat spectrul de proiecte menite să susțină mediul de afaceri”, a menționat Natalia Gavrilița.

În cadrul discuțiilor, prim-ministrul a vorbit despre subvențiile acordate agricultorilor, despre schimbările aduse politicii fiscale, dar și despre un nou mecanism de împrumuturi investiționale pe termen lung, care va fi lansat în scurt timp.

Rezidenții IAC au venit cu sugestii de eficientizare a proceselor de lucru care sunt birocratizate și au abordat una dintre principalele provocări pe care le au în prezent - creșterea costurilor pentru întreținere în sezonul rece al anului. 

Foto: Guvern

img22006767

img22006767

img22006767

img22006767

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!