ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Specialiștii Serviciului Hidrometeorologic vor promova transportul ecologic

09:40 | 12.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Din luna septembrie, specialiști ai Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) se vor deplasa pe biciclete pentru a asigură observațiile agrometeorologice și colectarea probelor, transmite MOLDPRES.

„Fiecare dintre noi este cel care poate face ca activitățile desfășurate să fie mai favorabile mediului și mai prietenoase oamenilor. Având în vedere ponderea emisiilor de gaze a mijloacelor de transport în poluarea mediului, considerăm necesar promovarea transportului ecologic/alternativ și a modului sănătos de viață. În acest sens, precum și pentru a facilita deplasarea specialiștilor care asigură observațiile agrometeorologice și colectarea probelor, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a achiziționat un set de biciclete, care a fost transmis specialiștilor în domeniu”, indică instituţia.

Utilizarea bicicletelor pentru deplasarea specialiștilor instituției nu doar va facilita activitatea lor, frecvent asociată cu deplasări spre terenurile agricole, dar va contribui și la protecția mediului, conform sursei citate.

„Scopul nostru este asigurarea tuturor specialiștilor, care își desfășoară activitatea în punctele de observații amplasate la distanțe mari, cu mijloace de transport prietenoase mediului, contribuind astfel la diminuarea emisiilor de substanțe nocive și cu efect de seră”, rezumă SHS.

Foto: SHS

img22006803

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!