ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe instituții publice urmează a fi reconectate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică

12:00 | 12.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Societatea pe acţiuni „Termoelectrica” a anunțat astăzi că este în proces de finalizare a procedurilor de reconectare a 12 instituții publice la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, prin semnarea contractelor de furnizare a serviciilor de termoficare. Printre acestea se numără edificiile Parlamentului, Președinției, Comisiei Electorale Centrale, Ministerului Muncii și Protecţiei Sociale, transmite MOLDPRES.

Potrivit „Termoelectrica”, acțiunea vine în contextul asigurării securității energetice a statului, prin micșorarea consumului de gaze naturale la nivel de țară și majorarea utilizării resurselor energetice alternative.

„Complexul clădirilor instituțiilor publice respective dispun de tot echipamentul termotehnic necesar pentru consum de energie termică în cadrul Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET). Astfel, clădirile sunt asigurate cu puncte termice individuale moderne și automatizate, cu control de la distanță și cu posibilitatea de reglare automată a temperaturii în funcție de parametrii setați și doriți, inclusiv în funcție de temperatura aerului exterior, ceea ce asigură un grad înalt de eficiență energetică”, se menționează într-un comunicat de presă al întreprinderii.

Lucrările necesare privind reconectarea instituțiilor la SACET au fost executate în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică, Pachetul: Reconectarea instituțiilor publice la SACET Chișinău. Acesta a presupus instalarea Punctelor Termice Individuale și reconstrucția rețelelor termice aferente pentru reconectarea la SACET a 44 de instituții publice.

Foto: Termoelectrica

img22006812

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!