ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a anunțat noi reguli pentru certificarea vinurilor în butelii PET

12:06 | 12.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a anunţat astăzi despre mai multe acţiuni în raport cu producătorii care îmbuteliază produse vitivinicole în butelii PET (poli etilen tereftalat), transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, organismul de certificare din cadrul Instituției Publice „Laboratorul central de testare a băuturilor alcoolice/nealcoolice și a produselor conservate”, în urma verificării calității produselor vitivinicole îmbuteliate în butelii PET (indici organoleptici, de calitate, autenticitate, inofensivitate), prelevate de către inspectorii ANSA, în cadrul controalelor inopinate efectuate în rețeaua de comerț cu amănuntul, a stabilit mai multe acțiuni.

„Începând cu data de 5 septembrie, se suspendă Certificatele de conformitate, eliberate pentru produsele vitivinicole îmbuteliate în butelii PET certificate în serie. Produsele vitivinicole îmbuteliate în PET-uri, după data de 5 septembrie, vor fi certificate numai pe lot, în conformitate cu cerințele schemei de certificare. Suspendarea certificării în serie a produselor vitivinicole îmbuteliate în PET-uri va fi ridicată numai devreme de şase luni și cu condiția că producătorii de produse vitivinicole îmbuteliate în PET-uri nu vor avea nici o neconformitate la testarea acestora pe lot”, indică ANSA.

Foto: ANSA

img22006816

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!