ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală a fost lansată Campania de salubrizare de toamnă

12:25 | 12.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Campania de salubrizare de toamnă a fost lansată astăzi în capitală. În cadrul acesteia sunt antrenate preturile de sector, toate serviciile gospodărești și gestionarii fondului locativ, inclusiv cei privați, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, în cadrul campaniei, se va efectua salubrizarea zonelor de parc, scuaruri, alei, tăierea și evacuarea arborilor uscați. La fel, vor fi plantați circa 50 de mii de arbori în zonele verzi ale orașului.

De asemenea, autoritățile locale vor desfășura acțiuni privind salubrizarea străzilor și sistemelor de canalizare, trotuarelor, stațiilor de așteptare și teritoriile curților blocurilor de locuințe. Totodată, se va interveni la platourile de acumulare a deșeurilor și la lichidarea gunoiștilor neautorizate. 

Autoritățile atenționează locuitorii capitalei și agenții economici despre necesitatea depozitării separate a deșeurilor (frunziș și gunoi menajer) și neadmiterea incendierii deșeurilor de orice proveniență. În cazul neconformării acestor solicitări, persoanele fizice și juridice riscă sancțiuni sub formă de amendă.

Campania de salubrizare de toamnă se desfășoară în perioada 12 septembrie - 30 noiembrie.

Foto: chisinau.md

img22006819

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!