ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 70 de tineri specialiști au fost angajați în instituțiile de învățământ din Chișinău

12:54 | 12.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Peste 70 de tineri specialiști au fost angajați în instituțiile de învățământ din capitală. Informația a fost prezentată astăzi de către șeful adjunct al Direcției generale, educație, tineret și sport (DGETS), Andrei Pavaloi, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit conducerii DGETS, direcția a solicitat 509 specialiști. În urma cererii, Ministerul Educației și Cercetării a direcționat 223 de tineri.

Totodată, Andrei Pavaloi a anunțat că în instituțiile de învățământ preșcolar din municipiu este implementat meniul-model sezonul vară-toamnă. „La finele lunii august, DGETS a făcut un demers pentru majorarea sumei pentru alimentația în instituțiile de educație timpurie, adresat inclusiv Guvernului și Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Finanțelor. În prezent, suma de 34,5 lei, prevăzută pentru alimentația zilnică a copiilor din grădinițe, nu asigură în totalitate necesarul pentru un meniu echilibrat și corect al copiilor”, a spus conducerea direcției.

În anul de studii 2022-2023, în municipiul Chișinău activează 150 de instituții de învățământ public și privat, fiind școlarizați 99 220 de elevi. Dintre aceștia, 40 936 studiază în clasele primare (I-IV), 43 651 - în ciclul gimnazial (clasele V-IX) și 14 633 în clasele gimnaziale (X-XII).

Foto: itsybitsy.ro

img22006821

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!