ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul general al Guvernului s-a întâlnit cu noul director al Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova

16:55 | 12.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Parteneriatul durabil dintre Guvernul Republicii Moldova și Biroul de Cooperare al Elveției continuă. Dumitru Udrea, Secretarul general al Guvernului a discutat cu Guido Beltrani, noul director al Biroului de cooperare al Elveției în Republica Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Subiectele prioritare pe agenda comună au fost suportul acordat Biroului Relații cu Diaspora (BRD) pe lângă Cancelaria de Stat, reforma administrației publice, dezvoltarea economică locală și colaborarea cu partenerii externi. 

„Guvernul Republicii Moldova apreciază proiectele realizate până acum cu suportul Biroului de Cooperare al Elveției. Sunt sigur că în continuare vom avea o colaborare intensă pe domeniul diasporei, cel al reformei administrației publice și, desigur, participarea la dezvoltarea comunităților locale”, a spus Dumitru Udrea.

„La rândul meu, vreau să vă asigur că în următorii patru ani, ce reprezintă durata mandatului meu de director al Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, suntem deschiși să continuăm proiectele noastre. Ba mai mult, să le fortificăm și să lucrăm împreună pe domeniile cheie pe care le-ați menționat”, a declarat Guido Beltrani. 

Noul șef al Biroului de Cooperare al Elveției are o experiență vastă în regiunea Europei de Est, activând anterior în țări precum Kosovo, Polonia și Ucraina.  

În cadrul Programului „Valorificarea potențialului migrației în Republica Moldova”, susținut de Elveția, Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora gestionează proiectul „Consolidarea cadrului instituţional al Republicii Moldova în domeniul migraţiei şi dezvoltării”. Realizarea proiectului a început în 2015 și se încheie în decembrie 2022. Elveția a asigurat suportul său pentru BRD și pentru anii următori.

Foto: Guvern

img22006830

img22006830

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!