ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statul va oferi subvenții în avans pentru îmbunătățirea calității solurilor

11:02 | 13.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a anunțat ieri lansarea apelului de depunere a cererilor de solicitare a subvenţiei în avans pentru proiectele investiţionale privind lucrările de îmbunătăţiri funciare, ameliorarea și protecția solului, transmite MOLDPRES.

În scopul asigurării managementului durabil al resurselor de sol, începând cu 12 septembrie până la 21 octombrie curent, se desfășoară procesul de depunere a cererilor de solicitare a finanţărilor pentru proiectele investiţionale privind lucrările de îmbunătăţiri funciare, conform Ministerului Agriculturii.

Potrivit ministerului, solicitanții vor putea obține suport din partea statului pentru următoarele măsuri: Prevenirea și combaterea eroziunii solului; Ameliorarea chimică a solurilor; Conservarea și sporirea fertilității solurilor.

„Dosarul de solicitare a subvenţiei în avans urmează să fie depus de către solicitant la secția/serviciul teritorial al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, din aria în care solicitantul va efectua investiţia”, rezumă MAIA.

Foto: MAIA

img22006846

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!