ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA a oferit un lot de ajutoare umanitare pentru refugiații ucraineni

14:48 | 13.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a recepționat astăzi un nou lot de ajutoare umanitare din partea Statelor Unite al Americii pentru Republica Moldova, în susținerea și suportul persoanelor refugiate din Ucraina, comunică MOLDPRES.

La ceremonia de transmitere a lotului au participat secretarul general al MAI, Serghei Diaconu, Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon și șeful IGSU, Alexandru Oprea.

„Suntem recunoscători Ambasadei care a făcut tot posibilul ca acest ajutor să ajungă la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Această cooperare vine să favorizeze nu doar țara noastră și Ministerul Afacerilor Interne, dar și să favorizeze, pe plan internațional, intensificarea și întărirea capacității de reacționare la situații de criză și de urgență”, a menționat Diaconu.

Ambasadorul SUA la Chișinău a menționat că Moldova a „realizat un lucru extraordinar pentru refugiații din Ucraina, a oferit siguranță, alinare și ospitalitate persoanelor aflate la nevoie”.

“Noi sperăm că ajutorul nostru va contribui la condiții de trai mai bune și mai confortabile persoanelor care au fost nevoite să-și părăsească locul de trai. Doresc să vă mulțumesc pentru ceea ce faceți spre binele țării și comunității voastre”, a remarcat Kent D. Logsdon.

Lotul de ajutoare umanitare, estimat la 1 628 489 de dolari, este constituit din 9 containere cu peste 7000 de bunuri (corturi, paturi pliante, perne, cearșafuri, pături etc.) și vor fi repartizate de către IGSU conform destinației. Acesta reprezintă a doua parte a asistenței umanitare oferită de SUA, prima fiind donată IGSU la 13 aprilie curent.

Foto: IGSU

img22006859

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!