ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi polițiști din Bălți au ajuns în vizorul CNA pentru corupere pasivă

14:57 | 13.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Doi agenți de patrulare ai Inspectoratului Național de Securitate Publică sunt cercetați de ofițerii CNA fiind bănuiți de corupere pasivă. Aceștia ar fi cerut mită de la un șofer pentru a nu documenta un pretins caz de conducere a automobilului în stare de ebrietate, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, denunțătorul a fost stopat de către doi polițiști de patrulare care în urma verificării alcoolemiei au constatat că șoferul s-ar fi aflat la volan în stare de ebrietate. Pentru a nu înregistra cazul, polițiștii i-ar fi cerut 3000 de lei. Ulterior, unul dintre polițiști i-ar fi sugerat denunțătorului să transmită banii prin intermediul unui angajat al unei stații de alimentare din Bălți.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru corupere pasivă și sub controlul CNA a avut loc transmiterea banilor către intermediar care, la solicitarea anchetatorilor, a predat benevol suma transmisă. La fața locului a fost reținut pentru 72 de ore și unul dintre polițiști, celălalt fiind cercetat în stare de libertate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!