ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproximativ 550 de copii din Ucraina au fost încadrați în instituțiile de învățământ secundar din Chișinău

15:27 | 13.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Aproximativ 550 de copii refugiați din Ucraina au fost încadrați în 41 de instituții de învățământ secundar din municipiul Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit autorităților municipale, cu statut de elevi școlarizați sunt 152 de copii din Ucraina, iar cu statut de audienți - 394 de copii. Totodată, alți 198 de copii refugiați au fost încadrați în instituțiile preșcolare.

De asemenea, în zece instituții de învățământ din municipiul Chișinău au fost angajați mai mulți refugiați din Ucraina.

Conform Ministerului Afacerilor Interne, de la începerea războiului din Ucraina, pe teritoriul Republicii Moldova au intrat 554 812 cetățeni ucraineni, dintre care 76 034 au rămas în țară. În această perioadă, la Biroul migrație și azil au fost depuse 9 287 de cereri de azil.

img22006861

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!