ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicu Popescu s-a întâlnit cu șefii misiunilor diplomatice ale țărilor UE, statelor G7 și ai organizațiilor internaționale acreditate la Chișinău

18:36 | 13.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a întâlnit cu șefii misiunilor diplomatice ale țărilor membre ale Uniunii Europene, statelor G7 și ai organizațiilor internaționale acreditate la Chișinău pentru a discuta despre pașii următori în procesul de implementare a reformelor pe calea aderării Republicii Moldova la UE, informează MOLDPRES.

Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE a relatat că în dialogul cu ambasadorii, oficialul moldovean a relatat despre procesul de consultări, elaborarea Planului de acțiuni, aprobarea lui în Comisia Națională pentru Integrare Europeană și despre determinarea fermă de implementare a acestuia de către instituțiile naționale responsabile.

„Am evidențiat importanța sprijinului partenerilor noștri pentru a ne ajuta să facem față situației dramatice create de războiul Rusiei împotriva Ucrainei și impactul socio-economic al acestuia asupra țării noastre.

De asemenea, în cadrul reuniunii, împreună cu Ecaterina Casinge - șefa Cabinetului președintelui Maia Sandu - am vorbit despre Platforma de sprijin a Republicii Moldova, a cărei a treia ediție se va desfășura la Paris. Vom coordona eforturile autorităților pentru a asigura o realizare cât mai punctuală a inițiativelor care ne vor ajuta să depășim provocările curente și viitoare”, a subliniat ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22006873

img22006873

img22006873

img22006873

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!