ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Economiei din Polonia s-a arătat deschis să intensifice colaborarea cu Moldova

09:14 | 14.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Mai multe mesaje de susținere și deschidere în oferirea suportului economic pentru țara noastră, au fost enunțate ieri în cadrul întrevederii ministrului Economiei, Sergiu Gaibu, cu omologul său polonez, Waldemar Buda, transmite MOLDPRES.                           

Cei doi oficiali au discutat despre provocările din această perioadă, accentuate de criza refugiaților, cea energetică ş.a. „Ultima perioadă a fost extrem de dificilă și provocătoare pentru fiecare dintre noi, lăsându-și amprenta asupra vieții economice și sociale din întreaga lume. Numai prin consolidarea efortului și diversificarea domeniilor de cooperare vom putea depăși criza economică. Ținem să transmitem un mesaj de mulțumire pentru suportul financiar acordat de către Guvernul Poloniei în valoare de 20 mln de euro pentru gestionarea crizei refugiaților și susținere bugetară”, a menționat Sergiu Gaibu.

La rândul său, ministrul Economiei şi Tehnologiilor din Polonia a venit  cu mesaje de susținere și deschidere în oferirea suportului economic pentru țara noastră.

Părţile au convenit că în ambele țări există potențial comercial și investițional nevalorificat, subliniind necesitatea de a întreprinde măsuri pentru a crea condiții favorabile pentru comerț și investiții pe cele două piețe și pentru reducerea barierelor în calea cooperării reciproce. De asemenea, s-a discutat despre organizarea de misiuni comerciale, forumuri de afaceri, târguri, expoziții și workshop-uri de susținere și dezvoltare a cooperării bilaterale între antreprenorii polonezi și moldoveni.

Ministrul Sergiu Gaibu se află într-o vizită de lucru în Polonia, unde participă la cea de-a șasea ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-polone pentru cooperare economică, care se desfășoară la Varșovia, în perioada 12-14 septembrie.

Foto: Ministerul Economiei

img22006882

img22006882

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!