ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va beneficia de consultanță franceză în domeniul irigării

12:04 | 14.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de consultanță franceză în domeniul irigării. La această înțelegere s-a ajuns în cadrul întâlnirii de ieri a ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, cu directorul regional Eurasia al Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD), Cécile Couprie, transmite MOLDPRES.

Potrivit părții franceze, un consultant internațional urmează să vină în Moldova pentru a elabora un studiu pe țară în sectorul de irigare. Ulterior, vor fi formulate recomandări privind implementarea celor mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor din sector.

Totodată, Cécile Couprie a reiterat disponibilitatea AFD de a oferi suportul necesar procesului de adaptare a agriculturii la schimbările climatice, prin instrumente de finanțare și suport tehnic actorilor publici și privați. „Vor fi dezvoltate programe și mecanisme de investiții în comun cu Banca Europeană de Investiții și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii, în scopul stimulării producătorilor agricoli de a utiliza tehnologii moderne agricole, bazate pe irigare”, a spus Couprie. 

La rândul său, Vladimir Bolea a relevat  că echipa ministerială va asigura un cadru eficient de cooperare și va pune la dispoziție toate informațiile necesare pentru o evaluare complexă a sectorului de irigare.

Foto: MAIA

img22006888

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!