ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antibioticele veterinare vor fi comercializate doar cu prescripție medicală

13:31 | 14.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA)  a anunţat astăzi că preparatele antibiotice destinate tratării animalelor agricole vor fi comercializate doar în baza prescripției veterinare, transmite MOLDPRES.

Din data de 13 septembrie a intrat în vigoare Ordinul ANSA cu privire la restricționarea utilizării substanțelor antimicrobiene la animale în scopul combaterii rezistenței antimicrobiene. „Farmaciile veterinare nu vor mai comercializa medicamente de uz veterinar cu efect antimicrobian (antibiotice) în lipsa unei prescripții veterinare”, indică instituţia.

Rezistența antimicrobiană are impact nu numai asupra sănătății publice, ci şi la nivel economic prin costurile generate de tratamente, costurile sociale, scăderea productivității şi a competitivității. „Utilizarea pe scară largă a substanțelor antimicrobiene în medicina umană şi veterinară în ultimii ani a accelerat apariția şi răspândirea microorganismelor rezistente”, rezumă ANSA.

Foto simbol

img22006898

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!