ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național “Eugene Ionesco” va prezenta patru spectacole

13:57 | 14.09.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Patru spectacole va prezenta în perioada 15-18 septembrie Teatrul Național ”Eugene Ionesco”, informează MOLDPRES.

Astfel, mâine, la ora 18.30, la teatru va avea loc spectacolul ”Adi”, monodramă de Constantin Cheianu, în regia Diandrei Gherghel. Distribuția: Anatol Guzic. Piesa îl are în centrul atenției pe Adolf Hitler în ultimele sale zile de viață. Fără nici o remușcare sau căință, nu realizează dezastrul pe care îl trăiește, nu-l sperie apropierea înfrângerii Germaniei sau apropierea propriului sfârșit, ci continuă să fie fascinat de propriul destin.

Vineri, 16 septembrie, la ora 18.30, instituția readuce în scenă spectacolul ”Iubirea la proști”, comedie romantică de Francis Veber, în regia lui M. Chris Nedeea (România). Este vorba de o comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț.

Sâmbătă, 17 septembrie, la ora 18.30, teatrul va oferi publicului spectacolul ”Arta conviețuirii” de Yasmina Reza, în regia lui Petru Vuctărău. Potrivit organizatorilor, spectacolul este o comedie care va face publicul să iasă din rutina cotidiană și să revizuiască toate problemele ce țin de arta conviețuirii. 

Duminică, 18 septembrie, la ora 17.00, instituția va prezenta în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale spectacolul ”Peter Pan”, după un text scris de scriitorul și dramaturgul scoțian James Matthew Barrie. O poveste îndrăgită de cei mari și de cei mici. Regia și adaptarea scenică – Sergiu Chiriac.

img22006899

img22006899

img22006899

img22006899

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!