ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat construirea drumului de acces către Chișinău Arena

16:17 | 14.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Drumul pe direcția Chișinău-Orhei (drumul național R6) va fi construit pentru a asigura accesul la complexul Chișinău Arena. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Executivului. Mijloacele financiare, în valoare de 24 milioane de lei, vor fi alocate din fondul de rezervă al Guvernului, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, noul drum va cuprinde o intrare pentru transport special și de urgență; stație pentru transportul public cu conectarea acesteia prin trotuar destinat pietonilor și persoanelor cu dizabilități; pistă de decelerare/accelerare; iluminat stradal.

Executarea lucrărilor va fi asigurată de către Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, care va organiza licitația pentru contractarea lucrărilor de construcție.

După finalizarea lucrărilor, drumul de acces către obiectivul de interes național, Arena polivalentă, va fi transmis în gestiunea SRL „Arena Națională”, în care Agenția Proprietății Publice deține partea socială în mărime de 100%.

Foto: nokta.md

img22006914

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!