ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații se întrunesc în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă

18:17 | 14.09.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Deputații se întrunesc joi, 15 septembrie, în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă. Biroul permanent al Legislativului a aprobat astăzi ordinea de zi pentru ședințele în plen în perioada 15-22 septembrie 2022.

Astfel, începând cu ora 13.30, aleșii poporului urmează să examineze, în prima lectură, inițiativa legislativă care prevede acordarea unei indemnizații lunare în valoare de 1000 de lei pentru toți copiii de până la doi ani, indiferent dacă părinții sunt sau nu asigurați. Totodată, va fi examinat și proiectul de lege care asigură mai multe drepturi victimelor infracțiunilor privind viața sexuală și violența în familie.

În plenul Parlamentului vor fi propuse spre aprobare în prima lectură proiectul de lege cu privire la cerințele de bază în securitatea radiologică și inițiativa legislativă prin care se propune ca șomerii să beneficieze de vouchere pentru formare profesională. 

Totodată, deputații vor discuta și despre ratificarea Acordului în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei și a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Qatar privind abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii pașapoartelor ordinare.

Foto: Parlament

img22006919

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!