ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ialoveni va fi creată o zonă de agrement adaptată necesităților localnicilor de toate vârstele

09:29 | 15.09.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Primăria Ialoveni și antreprenorul desemnat pentru executarea lucrărilor în cadrul proiectului, au semnat astăzi un nou contract de antrepriză, care prevede crearea unei zone de agrement în partea veche a orașului Ialoveni, transmite MOLDPRES.

„Acest proiect de dezvoltare regională, care se încadrează în domeniul de revitalizare urbană și dezvoltare a infrastructurii spațiilor publice, a fost aplicat pentru finanțare de către Primăria Ialoveni și prevede  asigurarea sectorului vechi al orașului (Bozu) cu spațiu de agrement amenajat și adaptat necesităților localnicilor de toate vârstele, ce va facilita comunicarea, reabilitarea situației de mediu și creșterea calității vieții”, indică ADR Centru.

Activitățile care urmează a fi realizate în decurs de 14 luni, potrivit contractului de antrepriză, vor ține de amenajarea unei zone de recreere, agrement multifuncțională, amenajată (teren de sport multifuncțional, Teatru Verde, alei pietonale etc.) și accesibilă locuitorilor orașului și celor a patru sate învecinate. „Tot aici sunt prevăzute lucrări de reabilitare a drumului de acces, construcția unui Teatru Verde și amenajarea spațiului pentru agenți economici locali și regionali dotat cu căsuțe de lemn în stil rustic destinate comerțului ambulant”, conform sursei citate.

Valoarea proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie circa 10,7 milioane de lei (aproximativ 550 de mii de euro), dintre care peste 7,7 mln de lei vor fi acordați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, iar restul sumei va reprezenta contribuția beneficiarului.

Foto: ADR Centru

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!