ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău şi-a început lucrările "Moldova Business Week 2022"

14:21 | 15.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Cel mai important eveniment al anului, de promovare și atragere a noilor investiții, "Moldova Business Week 2022", a fost lansat astăzi la Chişinău, transmite MOLDPRES.

Genericul evenimentului din anul curent, ce va avea loc în zilele de 15-16 septembrie, este „Moldova – destinație de relocare și soluție pentru lanțul de aprovizionare regională”.

La Moldova Business Week-2022 participă factori decizionali, experți din țară și de peste hotare, pentru a identifica cele mai bune oportunități și soluții pentru repoziționarea Republicii Moldova la nivel internațional. „În acest an, la Moldova Business Week, experți naționali și internaționali își dau întâlnire pe aceeași platformă, pentru a discuta strategiile de investiții și dezvoltare a afacerilor în anii ce urmează”, a estimat Marin Ciobanu, directorul Agenţiei de Investiţii.

Datorită acestor activități, vor putea fi identificate strategiile potrivite pentru a crește vizibilitatea Moldovei, astfel încât să devină o destinație atractivă pentru a investi și a dezvolta afaceri, creând noi conexiuni și oportunități de internaționalizare a companiilor locale, conform sursei citate.

Agenda evenimentului include participarea oficialilor europeni, ambasadori ai misiunilor diplomatice, oficialilor guvernamentali, liderilor vizionari, investitorilor, precum și reprezentanților comunității de afaceri. De asemenea, programul forumului include mai multe sesiuni de prezentare a climatului de afaceri și a ofertei investiționale a Moldovei, la care se vor alătura online și offline invitați speciali de peste hotare.

Sesiunea de deschidere a fost onorată de prezența conducerii statului, pentru a reconfirma capacitatea țării noastre de a deveni o alternativă viabilă pentru relocarea afacerilor și o soluție pentru lanțurile de aprovizionare. 

Foto: Agenţia de Investiţii

img22006945

img22006945

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!