ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul Israelului în R. Moldova a adus un omagiu victimelor pogromului din Chișinău și ale fascismului

15:52 | 15.09.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Noul Ambasador nerezident al Statului Israel în Republica Moldova, Joel Lion, a adus ieri un omagiu victimelor pogromului din Chișinău din 1903 și victimelor fascismului, transmite MOLDPRES.

Oficialul a vizitat Memorialul victimelor pogromului din Chișinău din anul 1903 și Memorialul Victimelor Fascismului, unde a aprins lumânări în memoria persoanelor ce au avut de suferit.

„Poporul moldovenesc și cel evreiesc au în comun o vastă și tulburătoare istorie. Când am fost numit reprezentant oficial acreditat al Statului Israel în R. Moldova am simțit că este datoria mea să aduc un omagiu celor care au avut de suferit doar pentru că erau evrei. În timp ce am aprins aceste lumânări în memoria lor, mi-am promis că Israelul va avea mereu grijă ca nici un evreu să nu mai aibă de pătimit”, a spus Joel Lion.

Omagiul a fost adus după evenimentul de prezentare a scrisorilor de acreditare în calitate de ambasador șefului statului Maia Sandu și întrevederea oficială cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Joel Lion este Ambasador al Statului Israel în Republica Moldova și în Armenia, cu reședința la Ierusalim. A fost Ambasador al Israelului în Ucraina.

img22006950

img22006950

img22006950

img22006950

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!