ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statul va acorda o indemnizație lunară de 1000 de lei pentru toți copiii până la vârsta de doi ani

15:37 | 15.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Proiectul care reglementează indemnizațiile de 1000 de lei pentru toți copiii până la vârsta de doi ani a fost votat astăzi în prima lectură de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Astfel, în cazul persoanelor neasigurate care beneficiază în prezent de indemnizație pentru îngrijirea copilului până la vârsta de doi ani, în cuantum de 740 de lei lunar pentru fiecare copil, această indemnizație se va majora, respectiv, cu 260 de lei. Iar persoanele asigurate care actualmente beneficiază de indemnizație în cuantum de 30% din baza de calcul stabilită conform Legii privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale vor primi 1000 de lei lunar suplimentar.

Proiectul mai conține reglementări privind achitarea prestațiilor pentru asigurarea creșterii și îngrijirii copiilor plasați în servicii de tutelă/curatelă, asistență parentală profesională și casă de copii de tip familial. De asemenea, începând cu 1 octombrie curent se va majora până la 500 de lei și indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină.

Foto: Parlament

img22006951

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!