ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești a avut o întrevedere cu omologii săi din Irlanda și Lituania

16:20 | 15.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a primit la Chișinău vizita ministrului de Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, și a ministrului Afacerilor Externe și Apărării al Irlandei, Simon Coveney, care se aflau în țară în contextul vizitei comune la Odesa, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

„Partenerii europeni, la fel ca și cetățenii noștri cred cu tărie în viitorul european al Moldovei și susțin cu fermitate procesul de modernizare și transformare realizat de autorități”, a subliniat vicepremierul Nicu Popescu.

Oficialul moldovean a vorbit cu diplomații europeni despre determinarea Republicii Moldova să asigure agenda de reforme în domeniul justiției, luptei împotriva corupției și fortificarea capacității administrative.

Vicepremierul Nicu Popescu a mulțumit pentru suportul Uniunii Europene, al Lituaniei și al Irlandei la fortificarea rezilienței Moldovei care asigură rezistența la provocările curente generate de impactul războiului nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv în sfera socială, economică, umanitară și energetică.

„Am salutat vizita reprezentanților Agenției Internaționale pentru Energie Atomică la Centrala nucleară de la Zaporizhzhia și susținem demilitarizarea acesteia. Am convenit împreună cu domnii miniștrii să dezvoltăm în timpul apropiat noi inițiative împreună cu Lituania și Irlanda menite să consolideze procesul nostru de aderare la UE”, a declarat ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22006953

img22006953

img22006953

img22006953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!