ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șoferii nedisciplinați vor fi sancționați mai dur

18:22 | 15.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi sancționați mai dur. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în prima lectură de către deputați, comunică MOLDPRES.

Una dintre prevederile proiectului este suspendarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un  termen de la 30 la 45 de zile, în cazul în care șoferii vor depăși limita de viteză cu de la 40 de km/h până la 60 de km/h. Iar în cazul în care limita de viteză a fost depășită cu de la 60 până la 80 de km/h peste limita admisă, se va suspenda dreptul de a conduce un mijloc de transport pe un termen de până la 75 de zile.

De asemenea, vor fi sancționați contravențional proprietarii mijloacelor de transport, care refuză sau se eschivează să comunice identitatea persoanei căreia i-a fost încredințată conducerea vehiculului și a încălcat regulile de circulație.

Deputații au mai propus diminuarea unor sancțiuni. De exemplu, șoferii care nu vor respecta marcajul rutier se vor alege doar cu un avertisment, aceasta fiind o opțiune pe lângă amendă.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!