ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSE a stabilit noi reguli pentru sezonul de vânătoare 2022-2023

10:11 | 16.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Vânătoarea va fi permisă exclusiv pe terenurile deschise, în limitele cotelor de recoltare aprobate pentru sezonul de vânătoare 2022-2023, conform deciziei de ieri a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE), transmite MOLDPRES.

Membrii CSE au dispus că tragerea și aflarea cu arma încărcată va fi interzisă la o distanță mai mică de 10 km de la frontiera de stat cu Ucraina, precum și la o distanță mai mică de 2 km de la periferiile municipiilor Chișinău și Bălți și de 1 km de la periferia oricăror altor localități.

Totodată, pe perioada stării de urgență, se interzice introducerea de către cetățenii străini pe teritoriul țării a armelor și munițiilor pentru participarea la vânătoare.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost extinsă cu 60 de zile, începând cu 8 august curent. Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie curent, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina.

Foto: ipm.gov.md

img22006984

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!