ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va marca Ziua Mondială a Curățeniei

11:54 | 16.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. În ajunul Zilei Mondiale a Curățeniei, marcată la 17 septembrie, în Republica Moldova a fost lansată campania #eusortez, transmite MOLDPRES.

În acest an, Republica Moldova s-a alăturat oficial Zilei Mondiale a Curățeniei - World Clean-up Day 2022. În acest context, pe 17 septembrie este planificată o amplă acțiune de salubrizare la nivel național.  

"Colectarea deșeurilor duce la diminuarea poluării, reducerea volumelor și valorificarea lor. Noi lucrăm la crearea mecanismelor economice prin responsabilitatea extinsă a producătorului", potrivit şefei Direcției politici managementul deșeurilor și substanțelor chimice la Ministerul Mediului, Svetlana Bolocan.

Proiectul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, cu asistența financiară a Suediei, încurajează și susține toate cele 30 de comunități partenere să participe la această acțiune. Astfel, vor fi organizate activități de salubrizare în localitățile din raioanele Nisporeni, Călărași, Basarabeasca, Leova, UTA Găgăuzia, regiunea transnistreană și zona de securitate, alte comunităţi din ţară.

„Ziua Mondială a Curățeniei este o oportunitate de a promova spiritul participativ prin implicarea comunității în activități prielnice mediului și sănătății noastre. Este o reamintire a faptului că protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte un stil de viață și ar trebui să fie azi și în fiecare zi. Să ne unim eforturile pe 17 septembrie, pentru ca să facem locul în care trăim unul mai curat și mai frumos pentru noi și generațiile care urmează!”, îndeamnă Ministerul Mediului.

Foto: PNUD

img22006988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!