ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu șeful Legislativului Turciei, Mustafa Şentop

13:46 | 16.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Mustafa Şentop, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, discuția s-a axat pe relațiile bilaterale moldo-turce, pe perspectivele de cooperare în diverse domenii și pe impactul războiului din Ucraina asupra regiunii.

Șefa statului a mulțumit pentru ajutorul umanitar oferit de autoritățile turce în depășirea crizei refugiaților din Ucraina, precum și pentru sprijinul financiar și tehnic acordat de-a lungul anilor de Agenția Turcă pentru Cooperare și Coordonare (TIKA).

De asemenea, Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova este interesată în intensificarea schimburilor comerciale și atragerea investițiilor, precum și în consolidarea cooperării în sectorul energetic.

Foto: Președinție

img22006995

img22006995

img22006995

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!