ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP a primit din partea SUA un lot de instrumente software pentru a combate infracțiunile cibernetice

16:00 | 16.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a primit astăzi un lot de instrumente software moderne din partea Statelor Unite ale Americii, pentru a preveni și combate infracțiunile din domeniul cibernetic, transmite MOLDPRES.

Lotul de echipamente conține tehnică de calcul, servere, sisteme de întreținere a serverelor și un soft specializat în monitorizarea mediului online.

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a subliniat că „beneficiarul suportului acordat este Inspectoratul Național de Investigații (INI)”. 

Echipamentele au o valoare de circa 70 mii de dolari. Donația are scopul de a spori reziliența și protecția serverelor INI. Totodată, aceasta va permite creșterea capacității de analiză prin accesarea unui volum de date mai mare.

Foto: MAI

 

img22007002

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!