ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ungheni a fost lansată Săptămâna Europeană a Mobilităţii

11:43 | 17.09.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. La Ungheni ieri a demarat Săptămâna Europeană a Mobilităţii, cu genericul „Vinerea verde pe biciclete”, acțiune care are drept scop încurajarea locuitorilor municipiului încadrați în câmpul muncii să meargă la serviciu cu bicicleta, trotineta sau pe jos, transmite MOLDPRES.

Tema actualei ediţii a Săptămânii sus-numite este „Conexiuni mai bune” şi se desfăşoară sub sloganul „Combină şi deplasează-te!”. Aceasta este o invitaţie la utilizarea celor trei alternative ecologice de deplasare în oraş: mersul pe bicicletă, mersul pe jos sau cu transportul public.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii din acest an încurajează cetățenii să se gândească asupra beneficiilor alegerii modurilor alternative de deplasare, să privească mobilitatea verde și ecologică ca pe cea mai bună investiție în sănătatea personală și a mediului înconjurător.

„De multe ori este mai rapid și mai plăcut să mergem cu bicicleta sau să combinăm diferite moduri de deplasare într-o singură călătorie, care ne pun în mișcare și ne mențin sănătoși și în același timp îmbunătățesc calitatea aerului. Or, atunci când se îmbunătățeşte calitatea mediului urban în general, apar și performanțe economice mai bune, iar talentul și investițiile pot fi mai ușor atrase în oraș. Toți suntem responsabili pentru mobilitatea noastră. Hai să fim responsabili și să păstrăm mediul urban curat!”, a îndemnat Primăria Ungheni.

Foto: Primăria Ungheni 

img22007019

img22007019

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!