ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sediul unui departament al Academiei „Ștefan cel Mare” a fost renovat cu suportul SUA și PNUD

15:39 | 19.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Sediul Departamentului de selectare și evaluare al Academiei „Ștefan cel Mare” a fost inaugurat astăzi după renovare. Lucrările au fost realizate cu suportul Statelor Unite ale Americii, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Ministerului Afacerilor Interne (MAI), transmite MOLDPRES.

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a specificat că datorită noului departament va fi aplicat un mecanism modern în procesul de recrutare, selectare și evaluare a viitorilor specialiști ai MAI. „Departamentul a trecut deja de etapa pilot și va putea funcționa în deplină capacitate. Acesta ne va permite să optimizăm procesul de angajare prin reducerea timpului de procesare a actelor de la o lună - la două săptămâni. Totodată, digitalizarea procesului va aduce transparență și va fi un factor important în lupta cu corupția. Mulțumim partenerilor pentru sprijin în realizarea acestui proiect”, a spus Ana Revenco.

La rândul său, ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, a menționat că noul departament va contribui la eliminarea obstacolelor existente în procesul de selecție a angajaților. „Acesta va asigura implementarea politicilor instituționale de recrutare și profesionalizare a angajaților. Proiectul are drept scop modernizarea organelor de aplicare a legii din Republica Moldova pentru un viitor prosper, democratic și sigur”, a afirmat diplomatul.

Noua structură ocupă o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi la parterul unui bloc al Academiei „Ştefan cel Mare”. Acesta dispune de câteva birouri pentru angajaţi, două săli de testare dotate cu calculatoare, patru săli pentru intervievarea candidaţilor, o sală pentru şedinţe, mai multe spaţii administrative, dar şi un centru de date care permite stocarea informaţiei colectate în cadrul evaluărilor. Pentru a asigura evaluarea conform standardelor internaţionale, departamentul a fost dotat cu 40 de calculatoare şi programe operaţionale specializate.

Foto: PNUD Moldova

img22007049

img22007049

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!