ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți își va deschide cea de-a 66-a stagiune

19:58 | 19.09.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți a anunțat deschiderea unei noi stagiuni. Aceasta, care va fi cea de-a 66-a, va demara pe 23 septembrie și va aduce în vizorul scenei spectacolul-omagiu „Miracolul unui Teatru”, dedicat actorilor titani ai Naționalului: Eufrosinia Dobândă-Volontir, Constantin Stavrat, Ion Marcoci, Anișoara Țăruș, Eufrosinia Ureche-Capmari, regizorul Dumitru Griciuc și celui mai fidel spectator Valentin Jitaru, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului instituției, Onorina Burlac-Tănas, documentarul a fost plăsmuit textual și pus în scenă de către producătorul de teatru Mihai Fusu și regizorul Luminița Țâcu. Autorii proiectului mărturisesc că ideea de bază a fost „să venim la Bălți și să împărtășim experiența noastră în domeniul teatrului documentar. A fost interesant pentru că au colaborat actorii tineri, care i-au jucat pe cei consacrați. De fapt, spectacolul este bazat pe mărturisiri și asta sensibilizează…”, a specificat sursa citată.

De menționat, că acest spectacol a fost vizionat de echipa Guvernului, care ce afla într-o deplasare de serviciu la Bălți și… noi, actorii, am putut să le deschidem cortina sufletului celor care se consacră Teatrului. Prin intermediul acestui spectacol, cuvintele, amintirile, mesajele generației precedente devin monumentale, a mai spus Onorina Burlac-Tănas.

În aceeași zi a deschiderii stagiunii, în cadrul inaugurării Festivalului „Week-end al dramaturgiei americane”, care face parte din proiectul instituției în colaborare cu Ambasada SUA, copiii sunt invitați să vizioneze un spectacol oferit de Teatrul „Licurici” din capitală. În seara zilei de 23 septembrie, pentru toți doritorii de emoții tari, gazda va juca spectacolul „451 Fahrenheit”. Ambianța încinsă a Festivalului va urma în zilele de 24-26 septembrie cu prezentarea spectacolelor unor teatre din Chișinău, Tulcea și Cernăuți. Noua stagiune a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” își însușește motto-ul „Un Nou Teatru pentru un Nou Spectator”, a rezumat directorul instituției.

img22007052

img22007052

img22007052

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!