ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada Kazahstanului în Republica Moldova a donat un lot de carte Bibliotecii Naționale

15:13 | 20.09.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Ambasada Republicii Kazahstan la Chișinău a donat astăzi Bibliotecii Naționale un lot de carte, care conține peste 30 de titluri, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului instituției, Elena Pintilei, prin acest eveniment a fost marcată aniversarea a 30-a de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări. ”Această primă donație, care reprezintă albume de artă, enciclopedii, precum și literatură clasică și contemporană, este începutul pentru inaugurarea Centrului  de Cultură ”ABAI” la Biblioteca Națională, care va promova istoria, cultura, educația și geografia acestei țări în R. Moldova”, a precizat Elena Pintilei.   

La rândul său, Almat Aidarbekov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Kazahstan, a subliniat că această donație va permite utilizatorilor bibliotecii să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul istoriei, civilizației, tradițiilor populare, arhitecturii, artei și culturii Kazahstanului. ”Aceste documente vor fi destinate atât publicului larg, cât și cercetătorilor și celor interesați și va contribui la o colaborare mai fructuoasă, aprofundarea legăturilor între popoarele noastre”, a subliniat diplomatul.

Relațiile diplomatice dintre R. Moldova și Kazahstan au fost stabilite la 16 septembrie 1992. Volumul comerțului bilateral în anul 2021 a constituit circa 30 mln de dolari SUA (exporturile au constituit 14 mln de dolari SUA, iar importurile circa 16 mln de dolari SUA). Cadrul juridic bilateral include 35 documente care reglementează cooperarea moldo-kazahă în diferite domenii.

img22007079

img22007079

img22007079

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!