ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a discutat cu Ambasadorul Japoniei, Yoshihiro Katayama

10:17 | 21.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița l-a primit în vizită pe Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yoshihiro Katayama și directorul adjunct al oficiului Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională din Ucraina, Kumiko Kasai, pentru a discuta ultimele detalii înaintea vizitei pe care șefa Guvernului de la Chișinău o va întreprinde la Tokyo, unde va participa la funeraliile de stat ale fostului premier Shinzo Abe, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În cadrul dialogului, au fost trecute în revistă și alte teme fundamentale ale relațiilor bilaterale, cum ar fi evoluția situației de securitate din regiune, promovarea și facilitarea accesului produselor agroalimentare moldovenești  pe piața niponă, precum și alte aspecte ale cooperării moldo-japoneze, în contextul depășirii crizei economice și energetice din țara noastră. De asemenea, a fost discutată organizarea, în timpul apropiat, a unui forum de afaceri moldo-japonez. 

Șefa Guvernului și-a exprimat gratitudinea pentru sprijinul constant al Japoniei acordat Republicii Moldova, în special pentru contribuția oferită de autoritățile și poporul nipon în procesul de gestionare a crizei refugiaților, dar și pentru ajutorul umanitar oferit în cadrul Platformei de Suport de la Berlin.

Yoshihiro Katayama a subliniat importanța actualizării parteneriatului strategic moldo-nipon, mai ales în contextul evoluției războiului din Ucraina, și a menționat că Japonia este interesată de identificarea unor noi posibilități de intensificare și aprofundare a cooperării în domeniile de interes reciproc.

Foto: Guvern

img22007096

img22007096

img22007096

img22007096

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!