ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Austriei a fost invitat să efectueze o vizită la Chișinău

14:00 | 21.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut marți la New York o întrevedere cu Președintele Federal al Republicii Austria, Alexander Van der Bellen. Interlocutorii au discutat despre posibilitățile de consolidare a cooperării bilaterale între țara noastră și Austria, și despre agenda de reforme pe care și-a setat-o Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit Moldovei de partea austriacă pentru obținerea statutului de țară candidată la UE și pentru asistența primită de-a lungul anilor prin intermediul Agenției Austriece de Dezvoltare. Pe finalul întrevederii, Maia Sandu l-a invitat pe Președintele Van der Bellen să efectueze o vizită în Republica Moldova, după alegerile din octombrie din Austria.

Șefa statului, Maia Sandu, se află într-o vizita de două zile la New York, unde a participat la sesiunea de inaugurare a dezbaterilor din cadrul celei de-a 77-a Adunări Generale a Organizației Națiunilor Unite. 

Foto: Președinție

img22007113

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!