ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut o întrevedere cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg

14:44 | 21.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, în marja celei de-a 77-a Adunări Generale ONU de la New York, cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg. Discuția a vizat programele de cooperare existente, evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența țării la riscurile curente, comunică MOLDPRES. 

Serviciul prezidențial de presă a relatat ca șefa statului a subliniat importanța cooperării cu Alianța Nord-Atlantică în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova - NATO, cu accent pe dezvoltarea profesională a Forțelor Armate sau pe sporirea integrității sectoarelor de securitate și de apărare. De asemenea, a fost menționat Programul „Știința pentru Pace și Securitate” sau cel de consolidare a capacităților de protecție civilă a țării noastre. Jens Stoltenberg și-a reiterat respectul pentru statutul de neutralitate al Republicii Moldova, pentru suveranitatea și integritatea sa teritorială, și a menționat disponibilitatea Alianței de a extinde cooperarea pe segmentele ce țin de pericole hibride, dezinformare sau riscuri cibernetice.

Foto: Președinție

img22007118

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!