ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Colaborarea militară moldo-română a fost discutată la Ministerul Apărării

16:54 | 21.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi și comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc au avut întrevederi cu șeful Statului Major al Apărării al României, generalul Daniel Petrescu, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, cu ocazia desfășurării exercițiului ”Scutul de foc 2022”, transmite MOLDPRES.

Surse de la Ministerul Apărării au relatat ca în cadrul dialogului, oficialii au abordat subiecte cu privire la  cooperarea bilaterală pe segment militar și perspectivele de intensificare a acesteia, reforma sectorului de apărare din Republica Moldova, participarea la operaţiunile de menţinere a păcii cu mandat internațional, dar și despre situația de securitate regională.

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a apreciat sprijinul constant al Guvernului de la București pentru reformarea domeniului de apărare din ţara noastră, menţionând că România a fost și este un partener strategic valoros pentru țara noastră.

La rândul său, generalul Petrescu a reiterat disponibilitatea de a susține, în continuare, procesul de modernizare a Armatei Naționale conform standardelor occidentale și democratice. În acest sens, oficialul român a menționat că, împreună cu echipa de la Ministerul Apărării Naționale, va depune eforturi pentru asigurarea realizării eficiente a programelor și proiectelor cu referire la domeniul de instruire, logistic și medical, destinate pentru dezvoltarea instituției de apărare a Republicii Moldova, și va acorda susținerea necesară în cadrul organizațiilor ONU, UE și NATO.

Foto: Ministerul Apărării

img22007122

img22007122

img22007122

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!