ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorul General suspendat va compărea din nou în fața magistraților

15:38 | 22.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Procurorul General suspendat va compărea din nou în fața magistraților pentru trei capete noi de acuzare, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, acestuia i se impută săvârșirea infracțiunilor de: abuz de serviciu, săvârșit în interesul unui organizații criminale, manifestat prin eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzarea, în rezultatul căruia a fost prejudiciat bugetul public; corupere pasivă, manifestată prin primirea și acceptarea de bunuri și avantaje de la Veaceslav Platon și fals în declarații, caracterizat prin neincluderea în declarația de avere și interese personale a faptului că soția sa este unul din beneficiarii efectivi ai unei societăți înregistrate în Ucraina.

Totodată, Procuratura informează că urmărirea penală este finalizată și în privința a doi procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cărora le este incriminat că au acționat împreună și de comun acord cu Procurorul General suspendat la eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzare.

PG a anunțat că Procuratura Anticorupție efectuează în continuare urmărirea penală pe alte două cauze penale în care este vizat Procurorul General suspendat și care se referă la abuzul de serviciu comis în calitate de ex-președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova, dar și cu privire la îmbogățirea ilicită a acestuia.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!