ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii vor călători fără vize în Qatar

16:53 | 22.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Ratificarea Acordului încheiat între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statutului Qatar cu privire la abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii de pașapoarte ordinare a fost adoptată astăzi de Parlament, comunică MOLDPRES.

Astfel, deținătorii de pașapoarte ordinare vor putea intra, tranzita sau se vor putea afla pe teritoriul Statului Qatar sau al Republicii Moldova pentru o perioadă de până la 90 de zile, în decurs a 180 de zile. Condiția este ca scopul șederii să fie turism, tranzit sau interes de afaceri. Persoanele care planifică să depășească acest termen vor trebui să obțină o viză de lungă ședere.

Până în prezent, țara noastră a semnat cu Statul Qatar 13 acorduri bilaterale, care vizează călătoriile reciproce pentru titularii pașapoartelor diplomatice și speciale.

Foto simbol

img22007156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!